Lavenergibyggeri

Som en naturlig udvikling af vores Energi- og Klima vision i firmaet bidrager vi med at reducere CO2-udledningen for bygninger. Bygninger udgør en stor del af Danmarks samlede energiforbrug og det er derfor relevant at nedbringe dette forbrug i forbindelse med nybyggeri og renovering.

Vi udfører rådgivning og projektering af lavenergibygninger, herunder energiberegninger i henhold til ønsket BR lavenergiklasse eller passivhusstandard.

Nye og strengere krav til begrænsning af bygningers energiforbrug

Fra den 1. juli 2016 gælder bygningsreglementet BR15 for alt nyt byggeri, tilbygninger, ombygninger og bygningsrenovering. BR15 betyder en yderligere stramning af kravene til begrænsning af bygningers energiforbrug.

På længere sigt vil kravene fortsat strammes, og de Lavenergiklasser, som blev indført i BR10 vil blive indføres som mindstekrav (Lavenergiklasse 2015).

Målsætningen er at bringe bygningers energiforbrug ned på 25% af det, der er tilladt ifølge BR10. Derudover gennemføres der ved alt nybyggeri og ved alt salg af bygninger en energimærkning af bygningerne.

Ændring til BR15 - Bygningsklasse 2020 introduceres

Der er med seneste ændring af bygningsreglementet indført en frivillig bygningsklasse 2020.

I den energipolitiske aftale fra 2008 er det fastlagt, at energiforbruget i nybyggeriet skal reduceres med 25 pct. i 2010, 25 pct. i 2015 og 25 pct. i 2020, i alt en reduktion på 75 pct.

Med det ændrede BR15, som trådte i kraft den 01. juli 2016, blev der indført en stramning af energikravene med 25 pct., samtid blev den frivillig lavenergiklasse 2015 introduceret. Med den nye bygningsklasse 2020 udmøntes målet om reduktion af energiforbruget i nybyggeriet på 75 pct.

Klassen forventes at blive standardkrav for alt byggeri i 2020. Bygningsklasse 2020 er udarbejdet i fællesskab med en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra byggeriets parter, der har bidraget til de faglige løsninger i klassen.

Frem mod 2020 vil klassen være en frivillig udviklingsklasse, som sikrer, at byggebranchen kan høste konkrete erfaringer med opførelse af fremtidens lavenergibyggeri. Disse erfaringer vil både vise klassens styrker og udpege områder, hvor eventuelle revisioner vil være hensigtsmæssige.

Begrænsning af bygningers energiforbrug vil være et centralt politisk fokuspunkt i mange år fremover, og der er derfor god grund til at sætte sig ind i hvordan de forskellige bygningsdele kan udføres, så de opfylder de nuværende krav, og hvad der skal til for at opfylde de fremtidige.

Vi har i alt deltaget i projektering af ca. 116.000 m2 nybyggeri indenfor almene boliger, plejeboliger og administrationsbyggeri som Lavenergiklasse 1 og Lavenergiklasse 2, IHT.BR.10

Kontakt os i dag

​For forespørgsler angående vores ydelser og kompetencer, udfyld og send venligst formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores ydelser eller kompetencer, så er du velkommen til at udfylde formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

​Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører ApS

Lemberggade 28, 1. th.

2300 København S

CVR: 38294067

Kontakt os

☎ Tlf.: +45 70 22 48 48

✉ E-mail: info@tjri.com

Social

Find på kort